Hvordan flytte innhold fra et område til et annet?

Dersom innhold skal flyttes fra et område til et annet må man først sjekke et par ting:

Endre eierområde

For at et innhold skal tilhøre et annet område må man endre eierområde. For å finne ut hva eierområde er kan du se hva som er områdetittelen på siden, sjekke brødsmulesti, eller redigere siden, og se hvilket område som ligger øverst i listen over områder siden tilhører. Når du er inne og redigerer siden, og kan redigere feltet for områder så er det bare å ta bort det området du ikke skal bruke lenger, og skrive inn navn på det nye eierområdet. Husk at dette må stå i det øverste feltet for at det skal fungere. Hvis feltet er grået ut og du ikke kan endre innholdet så ligger siden du redigerer nå i menyen til området du skal fjerne det fra. Da må innholdet fjernes fra meny. Les i fanen under for å finne ut hvordan det kan løses.

Fjern innhold fra meny

Innhold som ligger i meny på det område man ønsker å fjerne innholdet fra, kan ikke endre eierområde. For å fjerne innholdet fra menyen kan du trykke på «meny»-fanen som ligger oppe i listen sammen med blant annet «rediger» og «oversett». Inne på meny-fanen trykker du på «slett» og deretter «bekreft». Da vil menypunktet bli fjernet, og du kan gå tilbake til «rediger»-fanen og endre innholdet i områdefeltet.

Hvordan bruke tabeller?

I brødtekst-feltet har man mulighet til å opprette enkle, sorterbare tabeller.

Opprette tabell

1) Trykk på tabell-symbolet i verktøylinjen over brødtekstfeltet, for å opprette en tabell.
2) Velg antall rader og antall kolonner, og trykk OK.

Tabellen dukker da opp i redigeringsvinduet, og man kan fylle inn tekst i cellene.

Tittel for kolonnene

1) Høyreklikk på den øverste cellen i en kolonne.
2) Velg Cell > Cell Properties
3) Endre Cell Type fra Data til Header
4) Trykk på OK for å fullføre.

Sorterbar tabell

Merk: man må først opprette en tabell og aktivere tittel for kolonne(ne) som skal være sorterbare.

Det er mulig å gjøre en tabell sorterbar på følgende måte:
1) Høyreklikk på en celle i tabellen.
2) Trykk på Advanced-fanen og skriv inn sortable i tekstfeltet
3) Trykk på OK for å fullføre.

Hvordan avslutte abonnement på kalender?

Det er mulig å abonnere på kalender-feed fra områder under uib.no ved å trykke på Abonner på kalenderen når man er inne på en kalenderoversikt (f.eks. her https://www.uib.no/kalender).

For å avslutte abonnementet på kalender-feeden, fjerner man bare kalenderen fra kalenderprogrammet på PCen eller mobiltelefonen din. I Outlook kan man avslutte abonnementet ved å høyreklikke på kalenderen og slette den.

For mer informasjon, se: https://support.office.com/en-us/article/delete-a-calendar-9ba1364c-bdb0-41be-8f66-eaf96698d021

Hvor kan man laste opp filvedlegg?

Dersom det kun dreier seg om noen få vedlegg, kan man laste opp vedlegget direkte til artikkelen/infosiden/kalenderoppføringen. Dette gjøres ved å åpne siden i redigeringsmodus og bla helt ned til fanen som heter «Lenker og dokumenter».

Dersom du skal laste opp mange filer, anbefaler vi å bruke en egen tjeneste som heter ekstern.filer.uib.no. Dette bestilles via IT-avdelingen. For mer info, se: https://it.uib.no/Filer.uib.no

Eksempel på en side som bruker ekstern.filer.uib.no til publisering av store mengder dokumenter: https://www.uib.no/en/econ/110536/working-papers-economics#2018